Bilişim Teknolojileri Alanı

Alanımız 6 Öğretmen, 1 Teknisyen ile eğitim öğretim faaliyetine devam etmektedir.

ALAN HAKKINDA

Bilişim Teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan Ağ İşletmenliği, Bilgisayar Teknik Servisi, Veritabanı Programcılığı ve Web Programcılığı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

Teknoloji hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Bu sebepten Bilişim Teknolojileri alanında bilgi sahibi olan bireylere ihtiyaç duyulmaktadır.

TanıtımVideosu:http://meslekitanitim.meb.gov.tr/videolar/dalvideolari/BILISIM_TEKNOLOJILERI.mp4

ALANIN ALTINDA OKULUMUZDA YER ALAN DALLAR

1- Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik

2- Bilgisayar Teknik Servisi

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI

Meslek lisesinden sonra "Yükseköğretim Kurumları Sınavı"nda (YKS) başarılı olanlar, lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Mezun olan öğrencilerin ek puanları ile yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Ağ işletmenleri, bilgisayar satış ve teknik destek firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, ticari kuruluşlar, internet servis sağlayıcıları, internet yayıncılık şirketleri, radyo televizyon şirketleri, araştırma şirketleri, borsalar, ulaştırma, lojistik firmaları ve hizmet sektöründe yer alan kamu kuruluşlarında geniş iş imkânlarına sahiptir.

Web programcıları ve veritabanı programcıları, kamu kuruluşları, bankalar ile özel sektöre ait iş yerleri, internet üzerinden ticaret (e – ticaret) yapan firmalarda çalışabilirler.

Bilgisayar teknik servisi, bilgisayar toplama ve satış işlemi yapan firmalarda, bünyesinde bilgisayar bulunduran iş yerlerinde, şirketlerde ve özel sektöre ait firmalarda çalışabilirler.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olanlar, karşılarında gösterilen yükseköğretim ön lisans programlarına yerleştirilirken, yerleştirme puanları OBP'nin 0,12 ile çarpılması ve puanlarına eklenmesi suretiyle elde edilecek; ayrıca, yerleştirme puanlarına OBP'nin 0,06 ile çarpılmasıyla elde edilecek EK PUAN katılacaktır.

Bilişim Teknolojileri

Öğretim Programları

Puan Türü

ÖNLİSANS

Basım ve Yayım Teknolojileri

Bilgisayar Operatörlüğü

Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayar Teknolojisi

Bilgi Yönetimi

Bilişim Güvenliği Teknolojisi

Coğrafi Bilgi Sistemleri

E-Ticaret ve Pazarlama

Grafik Tasarımı

İnternet ve Ağ Teknolojileri

Mobil Teknolojileri

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği

Sahne Işık ve Ses Teknolojileri

Web Tasarımı ve Kodlama

Yeni Medya ve Gazetecilik

TYT

Teknoloji Fakültelerinin/ Sanat ve Tasarım Fakültelerinin / Turizm Fakültelerinin aşağıda yer alan lisans programlarının Mesleki Ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunları İçin  Ayrılan Kontenjanlarına (M.T.O.K.), mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının aşağıda belirtilen alan/dallarından mezun olan adaylar öncelikli olarak yerleştirilecektir.Kontenjanların boş kalması durumunda diğer ortaöğretim kurumlarının diğer alan/dallarından mezun olan adaylar da tercih ettikleri takdirde bu kontenjanlara yerleştirileceklerdir.

Bilişim Teknolojileri

Öğretim Programları

Puan Türü

(M.T.O.K.)

Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.)

Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.)

SAY

Bilişim Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.)

Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.)

SAY

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (M.T.O.K.)

SAY

Enerji Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.)

Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.)

1. 1.   2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu